Vállalható Vállalkozás protokoll bevezetésének folyamata a cégednél
Bejelentkezés Kitöltötték Manifesztó Blog
Vállalható Vállalkozás protokoll bevezetésének folyamata
Vállalható Vállalkozás protokoll bevezetésének folyamata a cégednél

Miért vezessük be a Vállalható Vállalkozás protokollt a cégünknél, amikor az alvállalkozóinkkal dolgozunk?

A Bridge Budapestnél abban hiszünk, hogy akkor tehetsz a legtöbbet a cégedért és az országért, ha jó munkahelyeket, jó munkakörnyezetet hozol létre a munkatársaid számára. Ezért kezdtük el a Vállalható Vállalkozás kezdeményezést. Ez egy önellenőrző teszt, amelynek kitöltése után, ha elérted a 80%-ot elnyered a Vállalható Vállalkozás (VV) címet.  A jó munkakörnyezethez hozzátartozik az alvállalkozókkal, az üzleti partnerekkel való érték alapú kapcsolattartás. Fontos, hogy akikkel együtt dolgozol, ők is ugyanazokat az értékeket tartsák lényegesnek, hasonló elvek szerint működjenek. Ezért a céged és az alvállalkozóid közötti kapcsolat fejlesztésére, jobbá tételére szolgálhat a Vállalható Vállalkozás protokoll bevezetése az alvállalkozóid számára.

 

A protokoll lényege, hogy a teszt kitöltését és eredményét beépíted az alvállalkozóidhoz való viszonyodba. Az a cél, hogy ne csak te, hanem minél több alvállalkozód is Vállalható Vállalkozó legyen.

 

A folyamat nem bonyolult, de elhatározás kérdése. Alapja, hogy a már meglévő és a leendő alvállalkozóidnak is ki kell tölteniük a VV online önellenőrző tesztjét. Egy ilyen folyamat nem megy egyik napról a másikra. Fontos időt, türelmi időt adni mindenkinek és elmagyarázni, miért érzed fontosnak, hogy ezt az értékkapcsolatot beépítsd a köztetek lévő viszonyba.

 

Ehhez próbálunk segítséget, dokumentumokat adni. A linkekre kattintva további tartalmak érhetők el: sablonlevél értesítéshez, szerződés-kiegészítéshez formaszöveg, elégedettségi kérdőív.

 

Protokoll bevezetésének folyamata lépésekben:
 • A teszt kitöltésére kérő levél kiküldése (sablon levél) azon alvállalkozóknak, akik termékeinek/szolgáltatásainak összege elérik a bruttó 200 000 forintot, valamint később az újaknak is.
  • A Vállalható Vállalkozás önellenőrző teszt kitöltése - http://vallalhatovallalkozas.hu/
   • Amennyiben nem éri el 80% feletti eredményt
    • A kitöltés eredményéről képet/print screent kell küldeniük a cégnek
    • Ha nem érik el a 80%-ot egy olyan csomagot küldünk el nekik, amelyben hasznos tippekkel, linkekkel és ötletekkel segíthetjük őket a belső folyamataik fejlesztésében (csomag még összeállítás alatt - link később beillesztve)
    • A munka nem fejeződik be azonnal azon alvállalkozókkal, akik nem érik el a 80%-ot
    • A következő évben újra kitöltheti a Vállalható Vállalkozás önellenőrző tesztet, ha eléri a 80%-ot regisztrálnia kell és minden folytatódhat az addig megszokott formában
    • Ha a következő évben sem érik el a 80%-ot, nem mutatnak fejlődést, sajnos nem tudunk velük tovább együtt dolgozni
   • Amennyiben 80% feletti eredményt ért el - továbbra is boldogan folytatjuk velük a munkát
    • A kitöltés után az alvállalkozónak regisztrálnia kell a VV oldalán

 

 • A kitöltés eredményéről képet/print screent kell küldeniük a cégnek, amelyen látszik az százalékos elért eredmény

 

   • Letölthetik és használhatják a VV pecsétet a felületeiken és kommunikációjukban
   • További teendőjük nincsen
 • A teszt kitöltése után küldjünk nekik egy rövid Google Formot, amely a kitöltésről, a protokollról és az élményeikről szól. Ezzel nagyban segítik a munkánkat, és a cégednek is fontos visszajelzést adnak.
 • Érdemes lehet a VV protokollnak bekerülnie az alvállalkozókkal történő szerződésekbe: megkötésekor/megújításakor. Erre készítettünk egy mintát, amely segítségül szolgálhat a kiegészítésben.

 

A protokoll bevezetéséhez segítséget és sablon dokumentumokat az alábbi mappában találhattok.

2018-05-22
Szerző: Vállalható Vállalkozás