Vállalható Üzleti Szereplők Manifesztója

Vállalható Üzleti Szereplőnek lenni egy etikus üzleti magatartás. Nem tökéletességről és makulátlanságról szól, hanem egy törekvésről, amely fókuszában az alábbi értékek és elvek állnak:
1 Közös a víziónk.
Az értelmes munka és egy tudatosabb társadalom építésében veszünk részt, ahol az önbizalom alapja a tudás, a tapasztalat és a teljesítmény.
2Érték alapon működünk.
Legfőbb értékeink a szakmaiság, az elhivatottság, a szabadság és a kreativitás. Az őszinteség, a megbízhatóság és a felelősségvállalás jellemzi üzleti tevékenységünket. Kiállunk az etikus üzleti magatartás, a sokféleség tisztelete és a befogadó üzleti kultúra mellett. Profitért nem áldozzuk fel az értékeinket.
3 A rövid távú haszonszerzéssel szemben a hosszú távú gondolkodásban hiszünk.
Hosszú távra tervezünk, ezért cél, hogy a szabályok betartásával pénzügyileg stabil és fenntartható céget vezessünk. Szakmai elképzeléseink mellett van közösségi és társadalmi víziónk is.
4Hisszük, hogy az üzleti élet szerepe a változásban kulcsfontosságú.
Igazi hatásra törekszünk gyors látszatmegoldások helyett.
5Egy fenntartható jövőért dolgozunk.
Elismerjük és vállaljuk felelősségünket a bolygónkért és a következő generációkért. Törekvéseinkhez a Fenntartható Fejlődési Célok keretét használjuk iránymutatóul. Tudatosan törekszünk arra, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és nem dolgozunk aktívan embereket vagy a Földet megkárosító projekteken.
6Szeretjük az újdonságot.
Keressük és támogatjuk az innovációt, a technológiai fejlődést, azokat az újfajta megoldásokat, melyek alakítják, összekötik a társadalmunk tagjait. A megújulási képesség versenyelőnyünk.
7Versenyzünk: néha nyerünk, néha veszítünk, bárhogy legyen is, mindig tanulunk.
A versenyt hasznosnak tartjuk, és fontos, hogy felkészítsük cégünket, hogy akár a nemzetközi piacon is megállja a helyét. Win-win megoldásokra ösztönzünk.
8Együtt nyerünk.
Szerintünk az együttműködés az új versenyszellem. Mindenki számára van elegendő munka, és ha a céljaink hasonlóak, lehetünk egymás szövetségesei. Partnerségre fókuszálunk, kölcsönösségben, bizalomépítésben és egymás támogatásában hiszünk.
9A tanulás és fejlődés nélkülözhetetlen.
A folyamatos tanulás a szervezet és az egyén fejlődésének kulcsa. A legjobb gyakorlatok megosztása alaptevékenységünk része, segítjük munkavállalóinkat a fejlődésben és jelentős támogatást nyújtunk oktatásra, tehetséggondozásra és fejlesztésre.
10A jog talaján állunk.
Betartjuk a törvény betűjét és szellemét.
11Ígéretek helyett elköteleződünk.
Törekszünk rá, hogy betartsuk vállalásainkat, szakmánk működési elveivel és a megfelelési szabályokkal összhangban járunk el. A magas minőségért szabályozási kereteinket rendszeresen felülvizsgáljuk.
12Büszkén adózunk.
Egy méltányos és jól működő társadalom támogatása érdekében, mely megfelelő színvonalú közszolgáltatásokat és szociális biztonsági hálót nyújt, örömmel fizetünk adót.
13Nem oldjuk meg „okosba”.
Munkavállalóinkat a munkajogi szabályoknak megfelelően bejelentjük. Hivatalos munkaszerződés és a tisztességes javadalmazás feltételei szerint alkalmazzuk. Mindenről számlát adunk.
14Az átláthatóság vezérel bennünket.
Nem toleráljuk a korrupciót vagy a hatalmi visszaélést. Vezérelvünk az átláthatóság és számonkérhetőség; mely bizalmat, szakmai és emberi hitelességet teremt.
15Figyelünk egymásra.
Minden hang egyedi és fontos számunkra. Teret adunk munkatársaink és partnereink kezdeményezéseinek és elképzeléseinek.
16A sokszínűségre építünk.
Az emberi méltóság tisztelete meghatározza viselkedésünket. A sokszínűségre, mint alapvető értékre építünk, a különbözőségből gazdasági előnyt kovácsolunk. Minden megfelelően képzett munkavállalót szívesen alkalmazunk, tekintet nélkül nemzeti és etnikai származására, vallási vagy politikai meggyőződésére, életkorra, családi állapotra, nemi identitásra, szexuális orientációra vagy fizikai adottságra.
17Helyzetbe hozzuk a nőket.
Hiszünk a nemek közötti egyenlőségben, és abban, hogy a karrierépítésben a nemnek nem lehet szerepe. A nemek közötti egyenlőség a minimum bérezésben, képviseletben, részvételben vagy döntéshozatali befolyásban. Segítjük a női vállalkozók és női üzleti körök láthatóságát.
18Törődünk az egészséggel és a jó közérzettel.
A prevenció szem előtt tartásával egészséges és biztonságos munkahelyi környezetet biztosítunk, mely alkalmas lehet a munkahelyi egészségügyi kockázatok csökkentésére. Elkötelezettek vagyunk az egészségmegőrzés szűrési programokon alapuló előmozdításásában, a munkavállalók egészségesebb életmódra való orientálásában, melynek formája lehet a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatása és a sportolási lehetőségek ösztönzése.
19Élvezzük a szabadidőt és a szüneteket.
Keressük a rugalmas munkavégzés és a munkaszervezés lehetőségeit. Figyelünk a mentális frissességre, törekszünk a munka-magánélet megfelelő egyensúlyára.
20Szeretnénk példát mutatni és nyomot hagyni.
Támogatjuk az őszinte, etikus, tisztességes és társadalmilag felelősségteljes magatartást alkalmazottaink és üzleti partnereink körében. Büszkék vagyunk etikus üzleti gyakorlatainkra, amelyeket oktatás és kommunikáció révén a helyi közösségek felé is szívesen közvetítünk.

Utolsó frissítés: 2020. március 2.

Jelenítsd meg manifesztónkat a saját weboldaladon!

Értékvezérelt vezetők

Téged mi vezérel döntéseidben? Mondd el itt, és csatlakozz!