Minősített Üzleti Szereplők

Egy Minősített Vállalható Üzleti Szereplő vállalja, hogy az önellenőrzésen túl nyilvános adatok alapján, külső minősítései rendszer is minősítheti a működését - ezt az értékelést pedig szeretné üzleti értékként használni. Ha elégedettek a munkatársaid, az ügyfeleid vagy partnereid, és szeretnéd ezt mások számára is megmutatni, szerezd meg ezt a címet. Egy értékvezérelt és teljesítményelvű üzleti közösség tagja lehetsz, ahol még több hasonló működési elvű ügyfelet szerezhetsz. A Minősített Üzleti Szereplővé válás fontos feltétele, hogy a jelölt elfogadja a Manifesztónkban megfogalmazottakat, és kommunikálja azt honlapján és/vagy közösségi médiafelületén.

Minősítetté válás folyamata

Az önellenőrző teszt kitöltésével és a minősítésre jelentkezéssel a cég jelöltté válik. Amennyiben a honlapon keresztül jelzi számunkra, hogy Jópélda vagy Minősített Üzleti Szereplő szeretne lenni, a Bridge Budapest elindítja a minősítési folyamatot. A cégnek legfeljebb két hónap áll rendelkezésére, hogy a minősítéshez szükséges dokumentumokat (elismerések, tagságok) bemutassa vagy megjelölje a kapcsolódó vállalásokat. Ezután a Bridge Budapest megvizsgálja a teszt kitöltésével kapott eredményt, és hogy a beadottak alapján teljesülnek-e a kritériumok, vállalások. Amennyiben bármi hiányzik, a Bridge Budapest visszajelzést ad a cégnek, hogy a dokumentumok beszerzését, feltöltését pótolja.

A minősítés megszerzéséhez elegendő az önellenőrző teszt kitöltése és a szándék jelzése, az OPTEN rendszerében A vagy B kockázati besorolás, valamint a meglévő elismerések, tagságok és belső dokumentumok összegyűjtése. A következők közül van lehetőség választani a minősítés megszerzéséhez.

Az alábbiak közül bármely két elem választható:

Elismerések, tagságok
Vállalások
DreamJo.bs - Hónap Munkahelye
közös értékek közzététele honlapon
DreamJo.bs - Szerethető Munkahely díj
érték alapú saját kezdeményezések (lehetnek kampányok és saját policy-k is, együttműködések)
Legjobb Női Munkahely díj
érték alapú kezdeményezésekben részvétel (lehetnek kampányok és saját policy-k, együttműködések is)
KINCENTRIC Legjobb Munkahely díj
projektek kiterjesztése más cégekre, közösségekre
Év irodája elismerés
cégek/civilek közötti kezdeményezések, közös projektek, amelyek az üzleti szereplők és civil szereplők közötti együttműködést erősítik
Coface Excellent SME Tanúsítvány
BCSDH Fenntartható Jövőért Díj
Nyitottak vagyunk tagság
Szakmai szervezeti tagságok
Az Év felelős foglalkoztatója pályázat (OFA)
Családbarát munkahely
Az Év VállalkozójaA fenti listában szereplő minden tagságot vagy elismerést elfogadjuk, ha azonban van olyan, amely itt nem szerepel, de mégis releváns, várjuk azok feltüntetését is. Amennyiben a jelentkezéstől számított két hónap alatt a minősített jelölt nem tudja teljesíteni a csatlakozás feltételeit, megtartja a tagjelölti státuszát, de a magasabb minősítést nem kapja meg. A vállalások teljesítésére a jelöltnek egy év áll rendelkezésére. Ha a vállalását nem teljesíti, elveszítheti Minősített címét.

A Minősített Üzleti Szereplő cím 2 évre szól, ezt követően kell a minősítést megújítani.

A cím megszerzésének és megtartásának feltétele, hogy a Minősített Üzleti Szereplő a Manifesztónkban megfogalmazottakat közzéteszi a honlapján és/vagy közösségi médiafelületén.

Amennyiben Vállalható Üzleti Szereplővé válás (bármelyik szintjén) után valaki politikai szerepet vállal vagy cége nyertes közbeszerzési eljárás során árbevételéhez képest aránytalanságot mutat, az átmenetileg felfüggesztésre kerülhet, illetve jogosulttá teszi az Egyesületet arra, hogy a helyzet tisztázásáig felfüggessze a részvételét a közösségben. Egyesület nem köteles indokolni ezen lépését.

Értékvezérelt vezetők

Téged mi vezérel döntéseidben? Mondd el itt, és csatlakozz!